za 20 mrt. | Icarus Surfclub

SHIFTING GEARS BEACHRACE

Deze beachrace voor mountainbikers en beachracers zal starten en aankomen in Zeebrugge, de MASSASTART, om 14u00, is ter hoogte van het monument aan de surfclub en de aankomst is er vlakbij. Om er voor iedereen een uitdagende dag van te maken zijn er 3 reeksen voorzien.
Registratie is afgesloten
SHIFTING GEARS BEACHRACE

Tijd en locatie

20 mrt. 11:30
Icarus Surfclub, Zeedijk 50, 8380 Brugge, België

Over het evenement

PARCOURS

Er is voor editie 2021 alweer een nieuw parcours uitgetekend. De werken aan de pier in Blankenberge starten einde dit jaar en daarom moeten we op zoek naar een mooi alternatief. Dat hebben we gevonden!

Mooie stukken langs de kust, technische passages die je op en af de zeedijk brengen en stevige stroken :-) . Zoals altijd zal het een stevige editie worden.

De 3 wedstrijden starten allen aan de surfclub. Er is een ronde voorzien van 10 km met daarin enkele verharde stukken (zeedijk), een klim/afdaling langs de Icarus surfclub en natuurlijk enkele technische zandpassages. Vanzelfsprekend leggen de deelnemers verschillende rondes af naargelang hun gekozen afstand. Deze moet je zelf controleren al controleert onze elektrische tijdsregistratie alles.

BELEVING

Wij zetten steeds in op beleving met als streefdoel: gelukkige en tevreden deelnemers. Naast een professionele tijdsregistratie en een mooi parcours voorzien wij voor onze deelnemers, samen met de Icarus Surfclub, een fantastische aankomst. Sfeer, ambiance en veel passages !

Iedere deelnemer krijgt een goodiebag en heel wat lekkers aangeboden na de finish. Red Bull zorgt voor de energy en de beats bij de aankomst.

Partners Boels en vooral 6D Sports Nutrition zorgen voor mooie kortingen op hun artikelen en een uitstekende service achter de race. Er zal een recuup zone zijn en al onze deelnemers ontvangen nog een speciale kortingscode voor hun uitstekende producten.

Tot binnenkort!

WEDSTRIJDINFO - SHIFTING GEARS BEACHRACE

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan vanaf vrijdag 20/11 om 18:00 uur hier onderaan deze pagina !

 • Online inschrijven kost je:
 • vòòr 17 januari 2021: 10 euro (10 km), 15 euro (20 km) of 20 euro (40 km)
 • vanaf 18 januari 2021: 12 euro (10 km), 18 euro (20 km) of 23 euro (40 km)

Ter plaatse inschrijven op zaterdag 9 januari kost je 15 euro voor de kids en 25 euro voor de 20 en 40 km.

PROGRAMMA

Opening secretariaat: afhalen startnummers @ ICARUS SURFCLUB - Zeedijk Zeebrugge

 • Open: 11:30 uur
 • Gesloten: 13:30 uur

TIP: zoek in de briefing zeker je startnummer zodat je bij de afhaling vlot door kan schuiven!

REEKS 1: 40 KM / heren + dames

 • Start: 14:00 uur (massastart)

REEKS 2: 20 KM / heren + dames

 • Start: 14:00 uur (massastart)

REEKS 3: 10 KM / kids (tem. 14 jaar)

 • Start: 14:00 uur (massastart)

EINDE alle wedstrijden: +/- 17 uur

Wij voorzien een afspuitplaats voor de fietsen, direct naast de surfclub. In de surfclub zijn heel wat lekkere dingen te verkrijgen, Leon en Natasja zorgen voor al dat lekkers. (alles afhankelijk van de corona maatregelen)

PODIUMCEREMONIE

 • Podium/Huldiging: van zodra alle top 3 renners binnen zijn en gekleed zijn.
 • Podium voor: top 3 dames en heren 40 KM, top 3 dames en heren 20 KM, top 3 jeugd t.e.m. 14 jaar (jongens/meisjes door elkaar)`
 • Bekers, bloemen en een aandenken voor alle podiumlaureaten.

REGLEMENT

 1. Annulatie: indien u niet kan deelnemen wegens ziekte of blessure kunt u na het indienen van een geldig doktersattest  uw inschrijvingsbedrag terug krijgen.
 2. Aanmelden: iedere renner komt zich persoonlijk aanmelden in de surfclub. Na controle ontvangt u het stuurbord, de chip en uw goodiebag.
 3. Start: de start zal een massastart zjin waarbij alle renners op 1 of 2 lijnen kunnen staan. Start om 14u00.
 4. Materiaal: de beachrace wordt gereden met mountainbikes. Geen crossfietsen of elektrische fietsen. Het stuurbord moet vooraan op de fiets, en het dragen van een fietshelm is verplicht! De 'koerssturen' op mountainbikes zijn vanaf dit jaar toegelaten.
 5. Fairplay: Het is verboden om zich tijdens de wedstrijd te laten voorttrekken door een andere deelnemer of om aan een gemotoriseerd voertuig te hangen. Dergelijke actie zal bestraft worden met de diskwalificatie.
 6. Fairplay: iedere vorm van onsportief gedrag kan leiden tot diskwalificatie.
 7. Fairlplay: een deelnemer die van het parcours afwijkt en/of stukken van het parcours afsnijdt, wordt gediskwalificeerd. Indien één registratie ontbreekt, kan de jury beslissen over diskwalificatie.
 8. Fairplay: Een deelnemer die pech heeft tijdens de wedstrijd, mag hulp van derden krijgen om de fiets te herstellen. Het vervangen van de fiets en het krijgen van een nieuw reservewiel, is tijdens de duur van de wedstrijd toegelaten.
 9. Orde en tucht: De renners dienen steeds de richtlijnen van de seingevers en politie te respecteren.
 10. Netheid en respect: omdat we op het mooie strand rijden vragen wij met aandrang dat iedereen zijn of haar lege gels, papiertjes of andere zaken bij zich houdt en achteraf in de daarvoor voorzien vuilbak gooit. Geen afval op de grond werpen aub.
 11. Podium: enkel podium voor de categorieen zoals hierboven vermeld.
 12. Medische geschiktheid: wie zich inschrijft voor de beachrace verklaart automatisch medisch geschikt te zijn om deze mountainbikesport te beoefenen.

PARKING

 • Parkeren doet u het best op de grote parking langs de Kustlaan.
 • Ook langs de Kustlaan kunt u vlot parkeren zonder hinder. 
 • In de straten van het centrum kunt u ook de wagen kwijt al zal dit wel druk zijn.
 • De zeedijk zal deels beschikbaar zijn om te parkeren. Wees er snel bij.

Planning


 • 2 uur

  opening secretariaat: afhalen startnummers

  Icarus surfclub

 • 3 uur

  Massastart Reeks 1-2-3

  Icarus surfclub

Deel dit evenement